Een timer toevoegen

Open de Casambi APP en klik op meer.

 

 

Bovenaan klikt u op ’timers’. Ga naar ‘Voeg een timer toe’. In het volgende scherm kunt u de in- en uitschakeltijd instellen. De timers maken gebruik van een lichtscène om in en uit te schakelen. Zie voor het maken van een scène onze Blog. Kies nu |-> Schakelt ON

 

 

In het nu volgende scherm kan de keuze worden gemaakt op welke dagen/datum en tijdstip of zonsopgang/ondergang het licht moet aangaan. In dit voorbeeld kiezen we voor zonsondergang.  Indien u nog geen locatie heeft aangegeven in de Casambi APP, dan dient u dat eerst te doen. De APP heeft de locatie nodig om uit te rekenen hoe laat de zonsopgang/ondergang is. Klik op ‘Netwerklocatie niet ingesteld – tik om in te stellen”.

 

 

U komt nu bij de instellingen van de Casambi APP en klik op ‘Locatie’. De APP bepaalt nu zelf op welke locatie u zich bevindt. Klik in de achtereen volgende schermen op klaar tot u weer terug bent bij het instellen van de timer.

 

 

 

In het scherm verschijnt nu het tijdstip waarop de zon ondergaat ( in het voorbeeld om 22.06 uur). Onderaan kunt u nog aangeven hoeveeltijd het licht voor of na zonsondergang aan moet gaan. Zodra alles is ingesteld klikt u op klaar. Nu moet hetzelfde gebeuren met ‘|-> Schakelt OFF’. Als de verlichting de hele nacht blijft branden kiest u zonsopgang als uitschakeltijd. In dit voorbeeld schakelen we de verlichting om 01.00 uur  uit. Kies tijd en stel de tijd in. Zodra alles is ingesteld klikt u op ‘Klaar’.

 

 

Nu moet alleen de lichtscène nog worden ingesteld. Klik op ‘+ Scène toevoegen. Kies de gewenste lichtscène en klik op Klaar. De timer is nu ingesteld. Onderaan het scerm kan de timer in- en uitgeschakelt worden. Na het aanmaken van een timer staat deze standaard op aan. Klik vervolgens op klaar.

 

 

U kunt nu terug gaan door op Klaar te klikken of nog een timer instellen door op + te klikken.

 

 

Belangrijke aandachts punten bij het gebruik van timers:

 • Een Casambi ontvanger heeft geen ingebouwde tijdklok. Deze tijd krijgt de ontvanger van het netwerk. Zolang de ontvanger spanning heeft, onthoudt deze de juiste tijd. Zodra er een stroomstoring is geweest, is de ontvanger zijn tijd kwijt en moet met het netwerkwerk worden gesynchroniseerd. Dit gebeurt automatisch als de App wordt geopend.
 • Een ingeschakelde lichtscène wordt overruled door een handbediening met bv. de App of een wandschakelaar. De scène wordt dan niet meer uitgeschakeld. Om te voorkomen dat dit gebeurt is het verstandig om een 2e scène “lampen uit” te maken. Alle lampen, die op de timer moeten, worden in deze scène gezet en vervolgens allemaal uitgeschakeld. Nu moet er een extra timer worden ingesteld, waarbij deze scène wordt aangezet. Dit is dan de uit schakeltijd. Omdat in deze scène alle verlichting is uitgezet, gaat de verlichting uit als de scène wordt aangezet.

Stuur een bericht
  BAVA Light Concepts
  Sylvain Poonsstraat 14
  2548 XX Den Haag

  • Openingstijden
  • Maandag:gesloten
  • Telefonisch bereikbaar
  • Dinsdag:10.00-17.00
  • Woensdag:10.00-17.00
  • Donderdag:10.00-17.00
  • Vrijdag:10.00-17.00
  • Zaterdag:10.00-17.00
  • Zondag:gesloten

  Ontvang gratis lichtadvies t/m 31 juni!


  Laat uw ruimte stralen met ons gratis lichtadvies tot 31 juni! Onze experts bekijken zorgvuldig de kenmerken en functies van uw ruimte om op maat gemaakt advies te bieden. Ontdek de perfecte plaatsing en stijlvolle verlichting die past bij uw behoeften. Maak nu een afspraak en geef uw ruimte het licht dat het verdient!

  Bovendien kunt u profiteren van kortingen tot 50% op diverse winkelmodellen .

  Klik hier

  Dit zal sluiten in 20 seconden

  Contactform