Dim to warm

BAVA is er trots op een eigen LED module te hebben ontwikkeld die de natuurlijke kleurverandering van daglicht naar schemer zo dicht mogelijk benadert, het zogenaamde dim to warm. Deze toepassing wordt veel gebruikt voor indirect licht, terwijl voor het aanlichten van objecten of werkplekken vaak wordt gekozen voor licht van één bepaalde kleur. Een combinatie van beide lichtsoorten werkt over het algemeen het beste.

De LED

De laatste 10 jaar heeft de LED een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De eerste generatie LEDs waren ongeveer 5x zo efficiënt als de gloeilamp en was de lichtkleur over het algemeen erg koel, De hedendaagse led is tot 20x zo efficiënt als de gloeilamp en is er een enorme keuze aan lichkleuren, van 1800 Kelvin tot 6500 Kelvin. Dit is te vergelelijken met kaarslicht to daglicht. Niet alleen de lichtopbrengst maar ook de lichtkwaliteit is enorm toegenomen. Dit uit zich voornamelijk in de kleurweergave. Het daglicht heeft een kleurweergave (CRI) van 100. De eerste LEDs hadden een kleurweergave van maximaal 80. Inmiddels zijn er LEDs met een kleurweergave van 98. Wat houdt deze kleurweergave in? De kleurweergave geeft aan hoe natuurgetrouw een kleur wordt weergegeven. De meeste LEDs, die door Bava worden toegepast, hebben minmaal een kleurweergave van 90. Voor de meeste toepassingen met LED is dit ruim voldoende.

BAVA heeft de kennis in huis om grote projecten te verlichten maar onze lichtadviseurs geven ook verlichtingsadvies bij u thuis om de optimale verlichting te realiseren. Wij werken uitsluitend met producten van hoogwaardige kwaliteit, wat het rendement en de lichtopbrengst ten goede komt.

“Goed lichtadvies brengt de ruimte tot leven zonder te overheersen”

Offerte aanvragen

Huiskamerverlichting

Heel vaak wordt bij de inrichting van de woonkamer de verlichting als laatste uitgezocht, terwijl het een belangrijke sfeerbepaler is. Om een goed beeld te krijgen van de ruimte die verlicht moet worden, kunnen wij deze komen bekijken, maar we kunnen ook werken met tekeningen en foto´s. Onze adviseurs kunnen u helpen met een verlichtingsplan voor het hele huis, om het plaatje helemaal af te maken.

Projectverlichting

Het is algemeen bekend dat er in een goede sfeer beter wordt gepresteerd dus is het belangrijk om te kiezen voor goede verlichting op de werkplek. BAVA heeft verschillende soorten verlichting ontworpen voor onder andere kantoorruimtes, keukens, winkels en showrooms.

Wist u trouwens dat een goede verlichting het verschil kan maken bij het doen van een aankoop maar ook op de verblijfsduur van een gast? Investeren in goede verlichting verdient u terug.

Stuur een berichtBAVA Light Concepts Light Concepts
Sylvain Poonsstraat 14
2548 XX Den Haag

  • Openingstijden
  • Maandag:gesloten
  • telefonisch bereikbaar
  • Dinsdag:10.00-17.00
  • Woensdag:10.00-17.00
  • Donderdag:10.00-17.00
  • Vrijdag:10.00-17.00
  • Zaterdag:10.00-17.00
  • Zondag:gesloten
Ondanks het Coronavirus zijn wij nog steeds geopend en beschikbaar voor u. UIteraard hebben wij wel de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Lichtplannen kunnen wij gewoon blijven maken. Wij hebben wel uw hulp nodig met het aanleveren van: foto's van het interieur, een plattegrond bij voorkeur met het interieur erin getekend of een schets van de ruimte met de hoofdmaten erin en een lijstje met wensen. Achteraf komen wij dan de ruimte nauwkeurig opmeten.
Zolang het mogelijk is blijven wij de verlichting ook voor u monteren.
Wij hebben een groot aantal producten extra aantrekkelijk voor u geprijsd.