LED verlichting is duurzaam omdat LED lampen aanmerkelijk minder energie verbruiken dan ‘gewone’ gloeilampen. U bespaart daarmee op energie én op uw portemonnee. Ook al is LED verlichting bij aanschaf wel duurder. Uiteindelijk kost het u minder omdat de LED verlichting niet alleen veel minder energie verbruikt maar ook veel langer meegaat. Minder aankopen en weggooien dus, hetgeen ook veel beter is voor het milieu. LED verlichting heeft nog meer voordelen, we zetten ze hieronder op een rij.

 

Voordelen van LED verlichting

De energiebesparing van LED verlichting kan wel oplopen tot 90%. Echt duurzaam in gebruik dus. De levensduur is ook veel langer dan van een gewone lamp. Een LED lamp gaat zo’n 15 tot 25 jaar mee, afhankelijk van het gebruik. Het aantal branduren van een LED lamp ligt zo rond de 50.000 (een gewone gloeilamp heeft ca. 1000 branduren). Een ander groot voordeel van LED verlichting: u kunt er mee ‘spelen’. U kunt een LED lamp dimmen, ook op afstand of op gezette tijden.

Nog een interessant voordeel: er zijn veel meer mogelijkheden op het gebied van lichtkleuren.

 

Geeft een LED lamp minder licht?

Bij veel mensen is het idee ontstaan dat LED lampen minder licht geven dan gloeilampen. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. De lichtsterkte wordt op verschillende manieren aangegeven:

Lumen; de hoeveelheid licht die een lichtbron uitstraald. Deze waarde is van belang om te weten hoeveel licht een lamp geeft. Voorbeeld: een gloeilamp van 40Watt geeft ongeveer 400 Lumen. Een ledlamp die dezelfde hoeveelheid licht geeft is over het algemeen 3-6Watt. Een ledlamp van hetzelfde vermogen geeft dan ongeveer 10x zoveel licht.

Lux; de gemiddelde hoeveelheid licht op een bepaald oppervlak

Candela; de hoeveelheid licht in een bepaalde bundel. De hoeveelheid Candela is dus afhankelijk van de uitstralingshoek. Een ledspot met een smalle bundel geeft bijvoorbeeld 30.000 Candela terwijl dezelfde ledspot met een brede bundel 5000 Candela geeft.

Indien u het juiste aantal lumen kiest, dan produceert LED verlichting net zoveel licht als een gloeilamp.

 

Duurzame LED verlichting bij BAVA

BAVA Light Concepts investeert graag en goed in duurzaamheid en daarmee in LED verlichting. We hebben onze eigen LED modules ontwikkeld waarmee de natuurlijke kleurverandering van daglicht naar schemer zo natuurlijk mogelijk wordt nagebootst: dim to warm. In combinatie met Domotica kunnen we een fantastisch verlichtingsnetwerk implementeren, zowel in woningen als in bedrijfsgebouwen. We kunnen dit in zowel in nieuwbouw als in bestaande bouw met behulp van een bedienbaar schakelsysteem. Dit betekent nog meer duurzaamheid: verlichten waar het nodig is en hoe het nodig is. Een beetje licht, veel licht, dim to warm, objecten belichten of licht dat aanspringt bij beweging.

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over duurzame verlichting met behulp van de LED technologie. Wij informeren u graag over onze module dim to warm en adviseren u als u Domotica toepassingen overweegt. Kom langs in onze showroom of maak een afspraak bij u op locatie.

Stuur een bericht  BAVA Light Concepts
  Sylvain Poonsstraat 14
  2548 XX Den Haag

  • Openingstijden
  • Maandag:gesloten
  • Telefonisch bereikbaar
  • Dinsdag:10.00-17.00
  • Woensdag:10.00-17.00
  • Donderdag:10.00-17.00
  • Vrijdag:10.00-17.00
  • Zaterdag:10.00-17.00
  • Zondag:gesloten

  Ontvang gratis lichtadvies t/m 31 maart!


  Laat uw ruimte stralen met ons gratis lichtadvies tot 31 maart! Onze experts bekijken zorgvuldig de kenmerken en functies van uw ruimte om op maat gemaakt advies te bieden. Ontdek de perfecte plaatsing en stijlvolle verlichting die past bij uw behoeften. Maak nu een afspraak en geef uw ruimte het licht dat het verdient!

  Bovendien kunt u profiteren van kortingen tot 50% op diverse winkelmodellen .

  Klik hier

  This will close in 20 seconds

  Contactform