Ledverlichting, wat is dat nu precies?

LED is een afkorting en wel voor Light Emitting Diode. In het Nederlands: licht uitstralende diode. De werking van de LED is gebaseerd op de diode; een halfgeleidertechniek dat licht geeft als er stroom doorheen gaat. Extra bijzonder: de kleur van het licht is afhankelijk van het gebruikte halfgeleidermateriaal. Er zijn ook meer kleuren led’s verkrijgbaar. Omdat ledverlichting bij een lage spanning werkt, produceren ze afzonderlijk niet zoveel licht. Ze worden dan ook in groepjes bij elkaar gebruikt. Ledverlichting heeft veel voordelen waaronder de lange levensduur en de mogelijkheid het licht te dimmen.

 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een led lichtbron?

 

Bij het aanschaffen van ledverlichting is het belangrijk na te gaan welk doel u precies beoogt. Gaat het vooral om de financiële voordelen? Wilt u misschien een bepaald object verlichten, gebruik kunnen maken van dimlicht of een bepaalde sfeer creëren? Dit is allemaal mogelijk met ledverlichting. Laat u adviseren bij de keuze van de led lichtbron door BAVA Light Concepts. Zo weet u zeker dat u het gewenste resultaat zult bereiken. Ook goed om te weten: met ledverlichting heeft u geen last van in- en uitschakeleffecten. Omdat ledverlichting bij uitstek geschikt is voor een gerichte lichtstraal, is het vervangen van bijvoorbeeld een TL-buis lastiger. Maar zeker niet onmogelijk! Door meerdere led’s naast elkaar te plaatsen kunt u toch een sterke lichtbron creëren.

 

Hoe lang gaat een led lichtbron mee?

 

Een ledlamp heeft een veel langere levensduur dan een gloeilamp en ook een aanzienlijk langere levensduur dan een spaarlamp. Een gloeilamp heeft gemiddeld zo’n 1000 branduren. Een spaarlamp gemiddeld 10.000 en een ledlamp maar liefst zo’n 100.000. Een witte ledlamp heeft een kortere levensduur dan een kleuren ledlamp.

 

Is ledverlichting duur?

 

Een ledlamp kost in aanschaf meer dan een andere soort verlichting. Daar staan echter veel voordelen tegenover, zeker ook financiële. Omdat ledlampen veel minder stroom verbruiken merkt u dat aan de energierekening. Ledverlichting is veel zuiniger in gebruik. Ook de levensduur draagt natuurlijk bij aan besparing. U hoeft een ledlamp veel minder vaak te vervangen. Hierbij komen nog andere voordelen zoals de mogelijkheid tot het dimmen van de lampen en het in- en uitschakelen van de verlichting op afstand met behulp van domotica. Ledverlichting is dus uiteindelijk juist voordeliger. Vooral voor het verlichten van grotere panden zoals kantoren en winkels maar ook voor thuis wordt steeds vaker gekozen voor ledverlichting.

 

Heb je nog vragen?

Als je nog vragen hebt dan kun je die gerust stellen aan ons. Neem contact op via onderstaand contactformulier, per telefoon of kom langs in onze showroom.

Stuur een bericht  BAVA Light Concepts
  Sylvain Poonsstraat 14
  2548 XX Den Haag

  • Openingstijden
  • Maandag:gesloten
  • Telefonisch bereikbaar
  • Dinsdag:10.00-17.00
  • Woensdag:10.00-17.00
  • Donderdag:10.00-17.00
  • Vrijdag:10.00-17.00
  • Zaterdag:10.00-17.00
  • Zondag:gesloten

  Ontvang gratis lichtadvies t/m 31 maart!


  Laat uw ruimte stralen met ons gratis lichtadvies tot 31 maart! Onze experts bekijken zorgvuldig de kenmerken en functies van uw ruimte om op maat gemaakt advies te bieden. Ontdek de perfecte plaatsing en stijlvolle verlichting die past bij uw behoeften. Maak nu een afspraak en geef uw ruimte het licht dat het verdient!

  Bovendien kunt u profiteren van kortingen tot 50% op diverse winkelmodellen .

  Klik hier

  This will close in 20 seconds

  Contactform