Led verlichting verplicht voor bedrijven

 

Is led verlichting verplicht voor bedrijven? Ja, voor bepaalde bedrijven wel. Aanvankelijk was het plan van de overheid om per 1 juli 2020 led verlichting verplicht te stellen voor alle bedrijven. Van dat plan is men afgestapt. Los van verplichtingen is het goed om te bedenken dat led verlichting veel voordelen heeft. Ook voor bedrijven die niet verplicht zijn over te stappen op led verlichting is het daarom het overwegen waard om voor led verlichting te kiezen. BAVA Light Concepts kan u van dienst zijn bij het aanschaffen van of overstappen op led verlichting in uw bedrijf.

 

Welke bedrijven zijn verplicht led verlichting te gebruiken?

 

Alle bedrijven die onder de Wet Milieubeheer vallen zijn verplicht gebruik te maken van led verlichting. Deze bedrijven moeten alle maatregelen treffen om energie te besparen. Het gaat om bedrijven die minimaal 50.000 kWh elektriciteit verbruiken, en/of minimaal 25.000 m3 gas verbruiken. Het is goed om te weten dat de kosten van aanschaf van led verlichting zich vaak al binnen twee jaar terugverdienen omdat de energierekening veel lager zal uitvallen.

 

De voordelen van led verlichting

 

Twee belangrijke voordelen van led verlichting: de lampen hebben een veel langere levensduur dan andere lampen. Daarnaast verbruiken led lampen veel minder stroom. U bespaart dus aan twee kanten: op levensduur én op kosten met als gevolg een lagere energierekening.

Ook voor de gezondheid levert led verlichting voordelen op. Een gemiddelde tl- of spaarlamp flikkert zestig tot honderd keer per seconde en dit is erg vermoeiend voor de ogen. Met led verlichting is dit niet het geval.

 

Overstappen naar led verlichting

 

Of u nu verplicht bent om met uw bedrijf over te stappen op led verlichting of dit doet omdat u het graag wilt, het levert altijd veel voordelen op. U hebt de keuze uit drie manieren als u overstapt: alleen de lampen vervangen (retrofit), lampen én armaturen vervangen of trends volgen.

Als u kiest voor optie 1, alleen de lampen vervangen, dan bent u het snelst en voordeligst uit. Pas hiermee echter op. De armaturen kunnen verouderd zijn en niet optimaal geschikt voor led lampen. Beter is het daarom ook direct de armaturen te vervangen. Twijfelt u? Vraag dan advies aan BAVA Light Concepts.

 

Maakt u bij het overstappen naar led verlichting liever meteen van de mogelijkheid gebruik om met de nieuwste trends mee te doen? U kunt dan gebruik maken van de nieuwste mogelijkheden op het gebied van led verlichting die ook nog eens bijdragen aan een gezonde verlichting voor mens en milieu. Denk aan bewegingssensoren, timers, daglicht gestuurde verlichting, biodynamisch licht en smart lighting.

Stuur een bericht
  BAVA Light Concepts
  Sylvain Poonsstraat 14
  2548 XX Den Haag

  • Openingstijden
  • Maandag:gesloten
  • Telefonisch bereikbaar
  • Dinsdag:10.00-17.00
  • Woensdag:10.00-17.00
  • Donderdag:10.00-17.00
  • Vrijdag:10.00-17.00
  • Zaterdag:10.00-17.00
  • Zondag:gesloten

  Ontvang gratis lichtadvies t/m 31 juni!


  Laat uw ruimte stralen met ons gratis lichtadvies tot 31 juni! Onze experts bekijken zorgvuldig de kenmerken en functies van uw ruimte om op maat gemaakt advies te bieden. Ontdek de perfecte plaatsing en stijlvolle verlichting die past bij uw behoeften. Maak nu een afspraak en geef uw ruimte het licht dat het verdient!

  Bovendien kunt u profiteren van kortingen tot 50% op diverse winkelmodellen .

  Klik hier

  Dit zal sluiten in 20 seconden

  Contactform