Een denkfout die we vaak tegenkomen is dat men er vanuit gaat dat wattage en hoeveelheid licht hetzelfde zijn. Wanneer je overstapt van conventionele verlichting naar LED moet je alle bestaande lampen vervangen voor LED exemplaren, het is dan belangrijk dat je de juiste lampen in huis haalt.

Wattage, lichtproductie en Lumen bij LED

Het is algemeen bekend dat LED lampen een lager energieverbruik hebben dan traditionele verlichting, echter bestaat er veel onduidelijkheid over de verhouding tussen wattage en licht. Watt is namelijk de eenheid die aangeeft hoeveel energie een lamp verbruikt. Dat was bij oudere lampen, zoals TL buizen, halogeenlampen en gloeilampen echter ook een indicatie van de hoeveelheid licht die een lamp uitstraalt. Dat gaat alleen niet op voor LED verlichting. Een LED lamp genereert veel meer licht voor een veel lagere hoeveelheid Watt. Waar een gloeilamp bijvoorbeeld 60W nodig had, is dat bij LED slechts een paar Watt (5 tot 7W). Om toch een goed beeld te hebben van de lichtintensiteit wordt er tegenwoordig gesproken over hoeveelheid Lumen.

Stuur een bericht

BAVA Light Concepts
    Sylvain Poonsstraat 14
    2548 XX Den Haag

• Openingstijden
    • Maandag:gesloten
    • Telefonisch bereikbaar
    • Dinsdag:10.00-17.00
    • Woensdag:10.00-17.00
    • Donderdag:10.00-17.00
    • Vrijdag:10.00-17.00
    • Zaterdag:10.00-17.00
    • Zondag:gesloten

Ontvang gratis lichtadvies t/m 31 maart!

Laat uw ruimte stralen met ons gratis lichtadvies tot 31 maart! Onze experts bekijken zorgvuldig de kenmerken en functies van uw ruimte om op maat gemaakt advies te bieden. Ontdek de perfecte plaatsing en stijlvolle verlichting die past bij uw behoeften. Maak nu een afspraak en geef uw ruimte het licht dat het verdient!

Bovendien kunt u profiteren van kortingen tot 50% op diverse winkelmodellen .

Klik hier

This will close in 20 seconds

Contactform