Wanneer je een lamp wilt vervangen, zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de klus veilig en effectief uitvoert. Hier zijn enkele tips:

 1. Zorg dat de lamp uitgeschakeld is: Voordat je begint met het vervangen van een lamp, is het belangrijk om de stroom uit te schakelen. Hiermee voorkom je dat je per ongeluk een elektrische schok krijgt. Schakel de stroom af bij de schakelaar of bij de zekeringkast.
 2. Laat de lamp afkoelen: Lampen kunnen erg heet worden wanneer ze branden. Wacht daarom minstens 15 minuten voordat je de lamp vervangt, zodat deze af kan koelen en je je niet verbrandt.
 3. Kies het juiste type lamp: Er zijn veel verschillende soorten lampen op de markt en het is belangrijk om het juiste type lamp te kiezen dat past in de fitting. Controleer het wattage van de oude lamp om ervoor te zorgen dat de nieuwe lamp dezelfde lichtsterkte heeft.
 4. Controleer de fitting: Controleer voordat je de nieuwe lamp installeert of de fitting in goede staat is en of er geen beschadigingen zijn. Als er beschadigingen zijn, moet je de fitting vervangen voordat je de nieuwe lamp installeert.
 5. Zorg voor schone handen: Raak de nieuwe lamp alleen aan de metalen basis en vermijd contact met de glazen bol. Vuil en vet van je handen kan namelijk ervoor zorgen dat de lamp sneller stuk gaat.
 6. Plaats de nieuwe lamp: Draai de nieuwe lamp voorzichtig in de fitting. Draai de lamp niet te vast, anders kan deze stuk gaan. Zorg dat de lamp recht zit en niet wiebelt.
 7. Controleer of de lamp werkt: Schakel de stroom weer in en controleer of de lamp werkt. Als dit niet het geval is, controleer dan of de lamp goed vast zit en of de stroom weer is ingeschakeld.

Met deze tips kun je veilig en effectief een lamp vervangen en genieten van een goede verlichting in huis.

Stuur een bericht
  BAVA Light Concepts
  Sylvain Poonsstraat 14
  2548 XX Den Haag

  • Openingstijden
  • Maandag:gesloten
  • Telefonisch bereikbaar
  • Dinsdag:10.00-17.00
  • Woensdag:10.00-17.00
  • Donderdag:10.00-17.00
  • Vrijdag:10.00-17.00
  • Zaterdag:10.00-17.00
  • Zondag:gesloten

  Ontvang gratis lichtadvies t/m 31 juni!


  Laat uw ruimte stralen met ons gratis lichtadvies tot 31 juni! Onze experts bekijken zorgvuldig de kenmerken en functies van uw ruimte om op maat gemaakt advies te bieden. Ontdek de perfecte plaatsing en stijlvolle verlichting die past bij uw behoeften. Maak nu een afspraak en geef uw ruimte het licht dat het verdient!

  Bovendien kunt u profiteren van kortingen tot 50% op diverse winkelmodellen .

  Klik hier

  Dit zal sluiten in 20 seconden

  Contactform