Lampen in serie aansluiten betekent dat je de positieve pool van de ene lamp verbindt met de negatieve pool van de andere lamp, waardoor er een stroomkring ontstaat waarbij de stroom door beide lampen loopt. Hier zijn de stappen om lampen in serie aan te sluiten:

 1. Controleer of de lampen geschikt zijn om in serie te worden aangesloten. Lampen in serie aansluiten is alleen mogelijk als de lampen dezelfde spanning hebben. Dit betekent dat de lampen hetzelfde wattage en dezelfde stroomsterkte moeten hebben.
 2. Verbind de lampen met elkaar. Om de lampen in serie aan te sluiten, sluit je de positieve pool van de ene lamp aan op de negatieve pool van de andere lamp. Dit kun je doen door gebruik te maken van een serie-verbinding of door de draden van de ene lamp rechtstreeks op de andere lamp aan te sluiten.
 3. Sluit de lampen aan op de voeding. Om de lampen in serie aan te sluiten, moet je de positieve pool van de eerste lamp aansluiten op de positieve pool van de voeding en de negatieve pool van de tweede lamp aansluiten op de negatieve pool van de voeding.
 4. Controleer of alles goed werkt. Zodra je de lampen hebt aangesloten, controleer je of de lampen goed werken door de stroom aan te zetten. Als een van de lampen niet werkt, controleer dan de aansluitingen en zorg ervoor dat de lampen dezelfde spanning hebben.

Het aansluiten van lampen in serie kan handig zijn als je meerdere lampen op een enkele voedingsbron wilt aansluiten. Houd er echter rekening mee dat als een van de lampen uitvalt, alle andere lampen in de serie ook zullen uitvallen.

Stuur een bericht  BAVA Light Concepts
  Sylvain Poonsstraat 14
  2548 XX Den Haag

  • Openingstijden
  • Maandag:gesloten
  • Telefonisch bereikbaar
  • Dinsdag:10.00-17.00
  • Woensdag:10.00-17.00
  • Donderdag:10.00-17.00
  • Vrijdag:10.00-17.00
  • Zaterdag:10.00-17.00
  • Zondag:gesloten

  Ontvang gratis lichtadvies t/m 31 maart!


  Laat uw ruimte stralen met ons gratis lichtadvies tot 31 maart! Onze experts bekijken zorgvuldig de kenmerken en functies van uw ruimte om op maat gemaakt advies te bieden. Ontdek de perfecte plaatsing en stijlvolle verlichting die past bij uw behoeften. Maak nu een afspraak en geef uw ruimte het licht dat het verdient!

  Bovendien kunt u profiteren van kortingen tot 50% op diverse winkelmodellen .

  Klik hier

  This will close in 20 seconds

  Contactform