Licht is de sfeermaker in huis. Met de opkomst van led worden de mogelijkheden steeds uitgebreider: Het is energiezuinig, goed te dimmen en compact waardoor elegante vormgevingen mogelijk zijn. Een eigenschap van de led is de gelijkblijvende kleur van de led naarmate deze gedimd wordt.  Een verlicht object blijft altijd met juiste kleur belicht worden ongeacht het lichtniveau. De mens is echter van nature gewend aan het warmer worden van licht bij een lager lichtniveau. Denk hierbij aan de ondergaande zon, een smeulend vuur, een gloeilamp die gedimd wordt of een kaars.

Dit effect is onderzocht door de Nederlandse fysicus Arie Andries Kruithof. Hij beschrijft het verband tussen lichtniveau en kleurtemperatuur in de naar hem vernoemde Kruithofcurve.

Uitgebreide uitleg over de kruithofcurve vind u op de pagina van Wikipedia

Om het natuurlijk kleurverloop na te bootsen komen er steeds meer producten met dim to warm of sunset dimming technologie op de markt. BAVA Light Concepts zet voor u de meest voorkomende producten op een rij. Dit varieert van vervangingslampen tot complete armaturen.

 

BAVA Light Concepts heeft speciaal een ledmodule ontwikkeld waarbij de lichtkleur mee veranderd. De indirecte verlichting in onze systemen Q-line en Eone zijn voorzien van deze ledmodule. De algemene verlichting verandert hiermee van lichtkleur. De lichtkleur verloopt van 2200K tot 3000K. Dit is vergelijkbaar met het kleurverloop van kaarslicht naar halogeenlicht. Daarnaast blijft van de richtbare spots de lichtkleur hetzelfde. Door deze combinatie blijft bij een schilderij altijd de juiste kleur behouden, terwijl de sfeer bij een laag lichtniveau toeneemt.

Stuur een bericht  BAVA Light Concepts
  Sylvain Poonsstraat 14
  2548 XX Den Haag

  • Openingstijden
  • Maandag:gesloten
  • Telefonisch bereikbaar
  • Dinsdag:10.00-17.00
  • Woensdag:10.00-17.00
  • Donderdag:10.00-17.00
  • Vrijdag:10.00-17.00
  • Zaterdag:10.00-17.00
  • Zondag:gesloten

  Ontvang gratis lichtadvies t/m 31 maart!


  Laat uw ruimte stralen met ons gratis lichtadvies tot 31 maart! Onze experts bekijken zorgvuldig de kenmerken en functies van uw ruimte om op maat gemaakt advies te bieden. Ontdek de perfecte plaatsing en stijlvolle verlichting die past bij uw behoeften. Maak nu een afspraak en geef uw ruimte het licht dat het verdient!

  Bovendien kunt u profiteren van kortingen tot 50% op diverse winkelmodellen .

  Klik hier

  This will close in 20 seconds

  Contactform