Licht is de sfeermaker in huis. Met de opkomst van led worden de mogelijkheden steeds uitgebreider: Het is energiezuinig, goed te dimmen en compact waardoor elegante vormgevingen mogelijk zijn. Een eigenschap van de led is de gelijkblijvende kleur van de led naarmate deze gedimd wordt.  Een verlicht object blijft altijd met juiste kleur belicht worden ongeacht het lichtniveau. De mens is echter van nature gewend aan het warmer worden van licht bij een lager lichtniveau. Denk hierbij aan de ondergaande zon, een smeulend vuur, een gloeilamp die gedimd wordt of een kaars.

Dit effect is onderzocht door de Nederlandse fysicus Arie Andries Kruithof. Hij beschrijft het verband tussen lichtniveau en kleurtemperatuur in de naar hem vernoemde Kruithofcurve.

Uitgebreide uitleg over de kruithofcurve vind u op de pagina van Wikipedia

Om het natuurlijk kleurverloop na te bootsen komen er steeds meer producten met dim to warm of sunset dimming technologie op de markt. BAVA Light Concepts zet voor u de meest voorkomende producten op een rij. Dit varieert van vervangingslampen tot complete armaturen.

 

BAVA Light Concepts heeft speciaal een ledmodule ontwikkeld waarbij de lichtkleur mee veranderd. De indirecte verlichting in onze systemen Q-line en Eone zijn voorzien van deze ledmodule. De algemene verlichting kan hiermee van warmte veranderen. De lichtkleur verloopt van 2200K tot 2800K. Dit is vergelijkbaar met het kleurverloop van kaarslicht naar halogeenlicht. Daarnaast blijft van de richtbare spots de lichtkleur hetzelfde. Door deze combinatie blijft bij een schilderij altijd de juiste kleur behouden, terwijl de sfeer bij een laag lichtniveau toeneemt.

Stuur een berichtBAVA Light Concepts Light Concepts
Sylvain Poonsstraat 14
2548 XX Den Haag

  • Openingstijden
  • Maandag:10.00-17.00
  • Dinsdag:10.00-17.00
  • Woensdag:10.00-17.00
  • Donderdag:10.00-17.00
  • Vrijdag:10.00-17.00
  • Zaterdag:10.00-17.00
Ondanks het Coronavirus zijn wij nog steeds geopend en beschikbaar voor u. UIteraard hebben wij wel de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Lichtplannen kunnen wij gewoon blijven maken. Wij hebben wel uw hulp nodig met het aanleveren van: foto's van het interieur, een plattegrond bij voorkeur met het interieur erin getekend of een schets van de ruimte met de hoofdmaten erin en een lijstje met wensen. Achteraf komen wij dan de ruimte nauwkeurig opmeten.
Zolang het mogelijk is blijven wij de verlichting ook voor u monteren.
Wij hebben een groot aantal producten extra aantrekkelijk voor u geprijsd.