Het lichtadvies: hoe werkt het?

Het lichtadvies gaat altijd op afspraak, zodat wij alle tijd voor u hebben.
Bij het eerste gesprek vertelt u wat uw wensen zijn en om welke ruimtes het gaat. U neemt tekeningen en foto's mee, zodat onze lichtadviseurs zich een beeld kunnen vormen van de ruimte.
Aan de hand van deze informatie vertelt onze lichtspecialist wat er nodig is om een zowel functionele als gezellige verlichting te krijgen. Aan de hand van de armaturen en systemen in onze showroom en demoruimtes laten we het beoogde resultaat zien. Armaturen waar uw interesse naar uitgaan kunnen we in het lichtadvies meenemen.
Na het oriënterende gesprek gaat onze lichtadviseur voor u aan de slag en maakt een compleet lichtplan met bijbehorende offerte.
De lichtadviseur nodigt u voor een tweede gesprek uit om het lichtplan te bespreken. Tevens worden dan de armaturen getoond. Hierbij kunt u uiteraard aangeven of u de geadviseerde armaturen mooi vindt. Eventuele aanpassingen kunnen meteen in het ontwerp en de offerte worden gewijzigd.
Na uw akkoord maken wij, indien nodig, een werktekening voor de installateur en kunnen wij tijdens de voorbereiding het project begeleiden.
U kunt de verlichting zelf, door uw installateur of door onze professionele monteurs laten plaatsen.
Waar houden wij rekening mee?
Het klinkt gemakkelijk, maar er komt heel wat bij kijken. Eerst zullen onze professionals de kenmerken en functie van de ruimte bekijken, waarna er precies wordt bekeken op welke plaats en op wat voor manier verlichting moet worden geplaatst. Welke functie heeft de verlichting en welke sfeer moet de verlichting oproepen?
Allemaal zaken waar we rekening mee moeten houden. BAVA houdt rekening met budget en energiebesparing bij het maken van de keuzes voor armaturen en verlichting.
Wanneer laat ik een lichtplan maken?

Het is van groot belang om tijdig over een lichtplan na te denken.
Bij nieuwbouw is er veelal een deadline waarvoor aanpassingen moeten worden doorgegeven. Aansluitingen zitten vrijwel altijd op de verkeerde plek.
Als u vroegtijdig een lichtplan heeft kunt in een vroeg stadium uw wensen aan de aannemer bekend maken om het lichtplan te optimaliseren. Achteraf is er nog veel mogelijk, maar de uitvoering is wel beperkter.
Dit geldt ook voor huizen, die verbouwd worden. Tijdens de verbouwing is er veel mogelijk met het wijzigen van de elektrotechnische installatie. De installatie kan helemaal geoptimaliseerd worden voor het lichtplan.
De ruimte

BAVA kan voor iedere ruimte een lichtplan opstellen en advies geven voor de meest uiteenlopende gebouwen en projecten. Iedere opdracht is voor ons uniek en met behulp van onze experts wordt uw wensenpakket omgezet in een optimaal verlichtingsadvies zodat uw ruimte maximaal tot zijn recht komt en een heel nieuwe ervaring geeft. Mensen vergeten vaak dat verlichting één van de belangrijkste onderdelen van een inrichting is. Het kan subtiele verlichting zijn, maar ook een blikvanger. Wij geven hierin advies en onze lichtadviseursn en technici komen vaak met verrassende ideeën.
Behalve bij u thuis, kunnen we ook een conferentiezaal, foyer of kantoor door verlichting opeens een heel andere sfeer laten uitstralen. Door architectonische verlichting, kan de entree voor een hotel, theater of museum opeens een opvallende blikvanger zijn. Door uitgebalanceerde verlichtingstechniek kunnen monumenten in het oog springende gebouwen worden. BAVA is hierin gespecialiseerd en werkt met de nieuwste technieken voor een goede prijs- kwaliteitsverhouding.
Het object

Wij verzorgen verlichting voor objecten in woonruimtes, maar ook voor musea, kantoren en in de open ruimte.
Om een object goed tot zijn recht te laten komen is het belangrijk dat de juiste verlichting wordt gebruikt. Objecten die zo natuurlijk mogelijk moeten worden belicht, vragen om helder licht, maar er zijn ook objecten die gevoelig zijn voor licht. BAVA heeft hiervoor de knowhow en zal een deskundig lichtplan opstellen.