Casambi werkt met Bluetooth.  Bluetooth is een draadloos signaal. Zoals bij elk draadloos signaal wordt een goede ontvangst bepaalt door lokale omstandigheden. Tussen liggende objecten, zoals kasten, muren, betonnen plafonds e.d. en onderlinge afstand zijn van invloed op de ontvangst. Dit is nooit van te voren in te schatten.

 

In deze gevallen is er sprake van een ‘Island issue’.

Wat is een Island issue.

Casambi werkt als een Mesh netwerk. Dit houdt in dat een ontvanger, die een signaal binnen krijgt, dit signaal weer doorgeeft naar een volgende ontvanger en die geeft dat ook weer door etc.

Vanuit de App wordt er verbinding gezocht met de ontvanger met het sterkste signaal. Als er een ontvanger is die buiten het bereik van de ontvangers ligt, kan deze geen signaal krijgen, ook al is de ontvanger wel zichtbaar vanuit de App.

Voorbeeld:

Vanuit de App wordt verbinding gemaakt met ontvanger 1. Ontvanger 1 en 2 hebben verbinding met elkaar maar beide niet met ontvanger 3. Ook al sta je in de buurt van ontvanger 3, zolang de App verbinding heeft met ontvanger 1 kan ontvanger 3 niet worden bediend. Pas als ontvanger 1 buiten het bereik van de App is en deze verbinding maakt met ontvanger 3, is deze te bedienen maar zijn omgekeerd 1 en 2 niet meer te bedienen.

 

 

 

De enige oplossing hiervoor is het plaatsen van een repeater tussen 2 en 3 in.

Door de repeater zien ontvanger 2 en 3 elkaar wel, waardoor alles wel vanuit de App bediend kan worden.

In onderstaand filmpje wordt het ook nog eens uitgelegd (Engels).

 

Stuur een bericht  BAVA Light Concepts
  Sylvain Poonsstraat 14
  2548 XX Den Haag

  • Openingstijden
  • Maandag:gesloten
  • Telefonisch bereikbaar
  • Dinsdag:10.00-17.00
  • Woensdag:10.00-17.00
  • Donderdag:10.00-17.00
  • Vrijdag:10.00-17.00
  • Zaterdag:10.00-17.00
  • Zondag:gesloten

  Ontvang gratis lichtadvies t/m 31 maart!


  Laat uw ruimte stralen met ons gratis lichtadvies tot 31 maart! Onze experts bekijken zorgvuldig de kenmerken en functies van uw ruimte om op maat gemaakt advies te bieden. Ontdek de perfecte plaatsing en stijlvolle verlichting die past bij uw behoeften. Maak nu een afspraak en geef uw ruimte het licht dat het verdient!

  Bovendien kunt u profiteren van kortingen tot 50% op diverse winkelmodellen .

  Klik hier

  This will close in 20 seconds

  Contactform